Op maandag 29/06 toostten we met het 5de leerjaar in de voormiddag op de verjaardag van Korneel en in de namiddag vierden we Kelly haar verjaardag met suikerspin.

 

 

Gezien de leerlingen van 5-6 al hun Franse foto's geraden hadden en dus de doos met kurken vol gespaard hadden, was de juf hen een beloning verschuldigd. Samen kozen ze er voor om een 'Franse kookles' te krijgen. Het gerechtje dat ze maakten was lekkere crème caramel. Sommigen vonden dit superlekker, anderen waren minder fan.

Een tijdje geleden ging het 6de leerjaar naar Campus Cardijn en Campus Aloysius om de keuzevakken van volgend jaar uit te proberen. Zo kregen ze een lesje technologie, sociale vorming, Latijn, wiskunde-wetenschappen, moderne talen, sport en economie. Over de middag mochten ze smullen van lekkere belegde broodjes.

 

In de godsdienstles werkten we vandaag rond Allerheiligen/Allerzielen.

Eerst luisterden de leerlingen naar het mooie verhaal uit het prentenboek 'Krullen'. Ze leerden wat meer over de organisatie van Make-A-Wish en aansluitend werd hen gevraagd of zij zelf 'recht' denken of eerder 'in krullen', zoals de jongen in het verhaal. Ook moesten ze nadenken over kleuren, die bij het verhaal zouden passen. Vervolgens verwerkte elke leerling dit in een schilderijtje.
We schilderden niet met penselen, maar wel met voorwerpen die we vorige week meenamen uit het bos (takken, noten, blaadjes van bomen...).
Nadat de schilderijtjes klaar waren, vouwden we een fotokader in origami. Wanneer de schilderijtjes droog zijn, steken we ze dan in die zelfgevouwen fotokadertjes.

 

Na het beluisteren van een griezelverhaal over koppensnellers, gingen de leerlingen zelf als 'koppensneller' aan de slag. Zij maakten griezelige smoelen uit aardappelen. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze een aardappel moesten schillen, een hele beleving!

Vrijdag 18/10 gingen we met z'n allen naar het bos. We maakten een mooie wandeling en speelden samen spelletjes.

 

Onlangs stond er in het tijdschrift Blits een artikel over 'The flashion designers'. JBC en Torfs zijn op zoek naar kinderen van het 5de, 6de leerjaar en uit het middelbaar om nieuwe ideeën uit te werken rond kledij en accessoires, die de zichtbaarheid (in het verkeer) op een coole manier verhogen.
De winnaars van deze wedstrijd zullen door hen worden uitgenodigd om deze ideeën concreet uit te werken. Deze spullen komen uiteindelijk ook echt in de winkelrekken terecht. (https://www.flashiondesigners.be/)

Onze leerlingen waren alvast zeer enthousiast om hun kans te wagen in deze wedstrijd! We zijn volop bezig met de voorbereidingen, want alle ontwerpen moeten tegen 3 november binnen zijn.